Coaching voor kind

Informatie voor het kind

Iemand, meestal je papa of je mama, heeft mij gebeld dat jij niet zo lekker in je vel zit. Ik praat dan met je papa, mama of met andere personen die voor jou zorgen (vanaf nu noem ik die verzorgers). Samen bedenken we hoe wij jou kunnen helpen.

Voor kinderen is het vaak lastig om te vertellen wat ze voelen of meegemaakt hebben. Daarom mag je wel, maar hoef je niet te praten. Je kunt bij Spelen helpt ook spelen over wat je bezig houdt.

De eerste paar keren dat je komt geef ik je een paar opdrachtjes. Je mag ook zelf iets kiezen om te doen. Zo kun je mij laten zien wat je denkt of voelt en kan ik kijken welke vorm van hulp bij jou zal passen.

Door middel van allerlei opdrachten en oefeningen kunnen we ervoor zorgen dat jij weer lekker in je vel komt te zitten. Dit kan door te tekenen, kleine toneelstukjes te doen, spellen te spelen, te praten, een boek over jezelf te maken.

Ik vind het belangrijk dat de hulp past bij jou, ik weet dus van tevoren nooit precies wat we gaan doen. Ik volg wat jij me aangeeft en ga in op wat jij me laat zien.

Je komt iedere week op een vaste dag en een vaste tijd. In de vakanties stoppen we even.

Af en toe heb ik een gesprekje met je ouder(s) of verzorger(s). Vóór dit gesprek overleg ik met jou of je wilt dat ik iets aan ze vertel. Alleen dat vertel ik ze. De rest blijft tussen jou en mij. Alleen als ik denk dat het ècht noodzakelijk is dat je ouder(s) of verzorger(s) iets weten, dan vertel ik het, maar pas nadat ik het eerst met jou besproken heb.

Jij mag thuis alles vertellen, maar alleen als je dat zelf wilt.

Als je ouder(s) of verzorger(s) en jij en ik denken dat je er aan toe bent, dan is het tijd om afscheid te nemen. Afscheid nemen kan leuk zijn, maar ook jammer. Het is een feestje, omdat het goed met je gaat, maar het kan ook verdrietig zijn, omdat we elkaar niet meer zien of omdat je de speciale tijd voor jou alleen zal missen. We nemen daarom de tijd om goed afscheid te nemen en als afsluiting krijg je van mij altijd iets mee als herinnering aan jouw periode bij Spelen helpt.