Wie is Prins?

Prins de eerste speltherapiehond in NederlandWrrrrraaafff! 

Mijn naam is ‘Prins’!
Als je een keer met mij komt spelen, dan geef ik je mijn pootje om me netjes voor te stellen.
Je herkent me aan mijn blauwe therapiejasje van Spelen helpt. Dan is het voor mij duidelijk wanneer ik ‘gewoon’ hond kan zijn en wanneer ik met jou mag spelen. Ik ben gék op spelen! Woef!

Bekijk mijn bijzondere avonturen op www.facebook.com/prinshelpt !!

Een speciale hond
Mijn baasje Jorinde heeft mij speciaal uitgezocht om mij te trainen hoe ik kindjes kan helpen. Toen ik 7 weken oud was kwam ik bij haar wonen.We hebben heel veel samen gedaan. We zijn naar de stad geweest, waar heel veel mensen lopen. En naar het station, waar de snelle treinen voorbij komen. ‘Oei.. dat was best even spannend!’
Ik speel veel met andere hondjes en ik stoei graag met mijn baasje zodat ik weet wat ik wel en niet mag doen als ik met jou speel. Ik heb zelfs diploma’s voor gehoorzaamheid, ik heb geleerd goed te luisteren naar mijn baasje.

Eerste speltherapiehond in Nederland
Vorig jaar heb ik iets heel spannends gedaan! Zal ik het vertellen? Ik ben samen met mijn baasje op een hele grote boot naar Engeland geweest! Daar heb ik iets heel bijzonders geleerd. Het heet: ‘Dierondersteunde speltherapie’. Wát een moeilijk woord he?!
Ik ben best een beetje bijzonder... weet je waarom? Ik ben niet zomaar een hond, ik ben een speltherapiehond! Ik ben de eerste hond in Nederland die dit werk doet, hoe cool is dat?

Hoe help ik jou?
Kennen jullie mijn hondenvriendjes van de t.v.? Zij helpen mensen die niet kunnen zien, knap hé?
En dan vraag je je vast af hoe ik jou dan kan helpen? Nou, soms zijn er kindjes die even niet zo vrolijk zijn omdat ze iets vervelends hebben meegemaakt. Dan helpt het om erover te spelen! Ook met mij! Ik praat dan wel niet terug, maar ik begrijp wel heel veel. Als je bijvoorbeeld verdrietig bent zal ik je troosten en als je wilt geef ik je een lik zodat je weer gaat lachen.